Fel vikt på Hälleflundra

Hälleflundra på 100 kilo +?

Wild Water har släppt en film på Youtube där de påstår att hälleflundran väger över 100 kg. Man kan få för sig att WildWater aldrig sett en hälleflundra över 100 kg, eller så har de lagt ut fel film. Man kan även ha en del synpunkter på hur fiske hanteras när den tas upp. Det är knappast lämpligt att bryta en fisk över relingen så som de gör i filmen. Hur klarar hälleflundrans ryggrad den behandlingen? WildWater skriver att hälleflundran blev återutsatt. Undrar om den överlevde den bryska behandlingen eller om den kommer att dö en plågsam död? I så fall var det ingen vidare Cactch & Release. Det finns även de som påstår att den hink man ser i slutat av videon skulle innehålla levande agn. Fiske med levande agn är förbjudet i Norge. Själv har jag svårt att se att hinken skulle innehålla levande agn. Hinken kan lika gärna vara till för att tvätta händerna i. Men är det så att de använder live-bait då är det naturligtvis ett svineri i sig.

http://youtu.be/cPkzqR9mn40

Man kan konstatera att det är en stor hälleflundra, men 100+ väger den inte. Möjligen 50-70kg. Givetvis är det bättre för marknadsföringen om man fångar hälleflundror på 100+ än på 50 kg.

Nedan följer två exempel på hälleflundror som jag vet exakt vad de väger.

Hälleflundra över 100 kilo

Christer Axelsson, fick denna hälleflundra som vägde 111 kg. Den var 196 cm lång och hade en omkrets på 198 cm. Det är en riktig 100+ hälleflundra. Den fångades på ca 450 meters djup. Agnet var en hel sej. Fångstplatsen är mynningen på Tronheimsfjorden. Det tog ca 50 minuter för Christer att pressa upp monsterkveitan.

Christer Axelsson med en Hälleflundra på 111 kg

Hälleflundra 111 kg

 

Hälleflundra 25,4 kilo

Janne Skoog med en hälleflundra på 25,4 kg. Den här hälleflundran är fångad på ca 70 meters djup mellan Hitra och Fröya i Norge. Agnet var en makrill-file.

Janne Skoog med en fin Hälleflundra på 25,4 kilo

Janne Skoog med en fin Hälleflundra på 25,4 kilo

One thought on “Fel vikt på Hälleflundra

  1. Pingback: Hälleflundra 100 + | Sportfiske i fokus