Hälleflundra på TV4 Danmark

Här kommer mer information om ett tidigare inlägg om filmen där man får se en hälleflundra ta en Red Ed

För många havsfiskare över hela världen, anses hälleflundran som den ultimata fångsten. För att få denna dröm att gå i uppfyllelse besöker fler och fler havsfiskare den norra delen av Norge för att havsfiska.

Tidigare i år när den dansk programledare Mads Hussing fiskade med sportfiske journalisten och fiskeexperten Jakob Lindberg och Peter Kirkby från kineticfishing.com. De filmade då fisket efter hälleflundra  för en serie av fiskefilmer – “Fiskemagasinet” eller på engelska “The Fishing Magazine” – som ska visas på den danska TV-kanalen DK4 senare i år. Fisket skedde vid två olika platser – Nordic Sea Angling Camp vid Ringvassøya nära Tromsø och Artic Lyngen Sjøcamp på Lyngsfjorden, tre timmars bilfärd öster om Tromsø.

Under sex dagars havsfiske, fångades tretton hälleflundror. De två största fångades under den sista dagen av fiske i Lyngsfjord. De mätte 134 cm och 150 cm i längd och vikt på dessa fiskar beräknades till respektive 35-40 kilo och 50 kilo eller mer.

Stor hälleflundra – eller “storkveite” som de kallas i Norge – är naturligtvis imponerande. Men den mest sensationella fångsten som filmteamet gjorde, var med undervattenskamerorna. Flera gånger kunde de filma hur hälleflundror attackerade betet. En kort video som visar några av de sensationella filmen har nu släppts av kineticfishing.com. Detta är bara en del av den spektakulära film de filmade under resan. Fler kommer att visas på den danska kanalen DK4, där nya avsnitt av Fiskemagasinet kommer att sändas i november och december 2011.

Programledaren på Fiskemagasinet, Mads Hussing, säger: “I 16 år har jag gjort TV, och jag räknar med att detta att är den bästa serien vi någonsin har gjort. Hälleflundra är en mystisk och på många sätt legendariska fisk. Det är något speciellt att fånga dessa stora fiskar och det är verkligen imponerande att se undervattensbilderna av hur de stiger från botten för att attackera ett betet! Du kan verkligen lära sig mycket av att titta på dessa tv-program. ”

http://youtu.be/Lb9bqUpyICY

 

Mads Husing med en Hälleflundra på 150 cm

Mads Husing med en Hälleflundra på 150 cm

Mads Hussing visar den största hälleflundra med resan – 150 cm och ca 50 kg (110 lb)

Peter Kirkby med en Hälleflundra på 134 cm

Peter Kirkby med en Hälleflundra på 134 cm

Bild 2 – Peter Kirkby kämpar för att presentera en 134 cm hälleflundra till kameran.

Videoredigering och foton av Peter Kirkby, www.kineticfishing.com

Kontakter:

Peter Kirkby Mads Hussing
Marknadsföring / redaktör – Kineticfishing.com Host – Fiskemagasinet, DK4
Tel:             (+45) 22 12 76 70       Tel:             (+45) 60 83 82 82
E-post: peter@kineticfishing.com E-post: mads@fiskemagasinet.dk ”

2 thoughts on “Hälleflundra på TV4 Danmark

  1. Svincool film! Man blir rätt sugen på att dra till Norge och fiska.