Tävling på Havsfiskeforum

Vinn presentkort på Havsfiskeforum

Just nu pågår en tävling på Havsfiskeforum där du kan vinna presentkort på 500:- endera hos oss på Havsfiskecenter eller på Flugbindning.com

Tävlingen går ut på att du ska skriva om ett minne som du har i samband med havsfiske. Det måste inte nödvändigtvis handla om något som skett ute på sjön utan kan ha inträffat när ni planerade er resa, rensade fisk eller när ni satt i bilen på er 150 mil långa färd mot Nordnorgens hälleflundror.

Havsfiskeforum i debatt om seriositet

Norgefiske.se som är ett havsfiskeforum har under den senaste tiden utsatts för massiv kritik från sina besökare. För det är så att på norgefisk.se kan man inte vara medlem. Det krävs inget inlogg för att göra inlägg i forumet. Eller forum, det blir mer som en anslagstavla där var och en kan utge sig för att vara vem som helst och följaktligen skriva vad som helst.

Nu har även bloggarna börjat skriva om de tråkigheter som pågår på norgefiske. CELA Sportfiske har skrivit ett långt inlägg som sammanfattar hela situationen.

Den största kritiken får forumet för att det sakanr inlogg och nättrollen kan härja fritt. Men de senaste dagarna har det även börjat komma kommentarer om den stora mängd reklam som finns på forumet. Tydligen finns det 8 ganska snarlika sidor som alla är fulla med reklam-länkar. Givetvis så måste man få in några kronor för att sköta drift och underhåll av ett forum. Men det känns faktiskt som att konverteringsmålet (1) för besökarna är att de ska klicka på någon google-reklam, inte att de ska titta på länkar och och delta i seriösa diskussioner om havsfiske.

(1) Konverteringsmål = Vad vill du att besökarna ska göra på din hemsida? Ska de köpa något, lämna kommentarer, skicka en intresseanmälan, klicka på reklam osv

Vad är då alternativen om man inte vill hänga på ett forum där det mest snackas om gäddfiske? Vi är ju trots allt intresserade av havsfiske.

Andra havsfiskeforum

Havsfiskeforum
Havsfiskeforum.se är en PHPBB-lösning.  Du måste du vara inloggad för att göra inlägg. Alla trådar är kategoriserade. Vill du exempelvis läsa om linor för havsfiske så tittar du under kategorin Havsfiskeutrustning och väljer sedan rullar, då får du se alla trådar som handlar om havsfiskerullar. Du har möjlighet att kontakta andra medlemmar via PM på forumet.

Havsfiskeguiden
Havsfiskeguiden.se ett WEb Wiz Forum. Man måste vara inloggad för att kunna  göra inlägg och kommentera. Det finns endast fyra kategorier vilket gör att det kan vara lite svårt att hitta bland inläggen.

Havsfiske.info
Hemsnickrad Syster-site till norgefiske som bara pratar om havsfiske i Svenska vatten. Endast 28 nya trådar har startats under 2011 så detta borde vara ett utdöende forum.